dimecres, 14 de desembre del 2016

TASTET D´OLIVES

Com ja sabeu hem estat treballant el món de l’oli. A la classe de 1r hem tingut una taula amb diferents coses per comprendre millor el que estàvem treballant.

Branques d’olivera: per observar com són les branques, les seves fulles, les olives que tenien… hem tocat, mirat, descrit… Vam partir algunes olives i vam veure que no eren com les que mengem…

Diferents tipus d’olives, per comparar color, mida, si tenen pinyol o no….I teníem olives d’arbequina, de les que es fa l’oli aquí a l’Alt Empordà!

Envasos on posar l’oli: alguns setrills que ens han deixat algunes famílies (moltes gràcies per col·laborar!), ampolles de plàstic, de vidre i una garrafa. Hem vist que no en tots els envasos hi cap la mateixa quantitat d’oli, que l’oli no és sempre del mateix color… Que les lletres ens informen quin tipus d’oli és, on està fet…

També hi havia diferents tipus d’oli, un era d’arbequina, com el que vam provar al Masetplana, encara que aquest no estava fet a l’Alt Empordà, si no a un poble que es diu Tàrrega (Lleida).





Per tancar el tema de l’oli vam fer un tastet de les diferents olives que teníem a la classe i vam estar parlant dels sabors, colors, mida… Teníem moltes ganes de provar-les! Com que en teníem moltes vam decidir compartir-les amb la resta de nens de l’escola i explicar-los una mica perquè els portàvem olives i quins tipus estaven provant.




Per últim, aquí podeu veure el mapa que ens ha ajudat a organitzar les idees treballades d'una forma més esquemàtica.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada